tiistai 23. tammikuuta 2007

KERTOMUS


Oli kaunis päivä kun kuningas päätti pitää kansalle puheen. Kansa kokoontui paikalle jo hyvissä ajoin. Kuningas aloitti puheen iloisella mielellä.

” Hyvää huomenta kansa.

Kansa vastasi samoin.

” Tänään on tärkeä päivä nimittäin kaupunkimme täyttää 500 vuotta! Tänään kaikkien pitää ottaa rennosti, nimittäin kaupungissa pidetään suuret juhlat.

Kansa huusi: Jihuu, eläköön, eläköön, eläköön kuningas!

” Minä Glaudius II tarjoan kaikille ilmaisen aterian ja sirkushuveja. Toivon että kaikki tulisivat 500-vuotisjuhliin ja pitäisivät hauskaa.

Kansa lähti koteihinsa ja valmistautumaan juhliin. Kansa kokoontui illemmalla kuninkaan aukiolle hienoissa juhlapuvuissaan. Vihdoinkin kuningas saapui paikalle, he menivät syömään juhla-ateriaa ja kuningas lausui ruokarukouksen ja sen jälkeen kaikki rupesivat syömään. Ihmiset söivät mahansa täyteen ja tanssivat koko illan. Kun ilta oli jo lopuillaan niin kuningas pyysi että kansa menisi katsomaan sirkushuvinäytöstä. Ihmiset juoksivat areenalle ja odottivat jännittyneenä sirkusta. Sirkuksessa oli akrobaatti esityksiä, leijonankesyttäjiä, gladiaattori taisteluita ja paljon muuta mukavaa. Ihmiset rakastivat vapaa-ajan esityksiä. Esitysten loputtua oli jo keskiyö. Ihmiset lähtivät takaisin kuninkaan linnaan, koska kuninkaalla oli vielä jotain asiaa.


” Hyvää yötä kansa, hyvää yötä.! ”

Seuraavana aamuna Glaudius II sai kuulla että hänen pitää lähteä sotimaan. Glaudius piti kertoa siitä kansalle.

Hän kertoi: ” Kansa minä joudun sotimaan Irakin maan kanssa ja tarvitsen paljon sotilaita voittaakseni.

Kansa oli hyvin surullinen myös kuninkaan puolesta, mutta vielä enemmän miehiensä puolesta jotka joutuvat sotimaan Irakia vastaan. Päätettiin että lähdettäisiin matkaan kolmen päivän päästä. Vaimoilla ja lapsilla tuli ikävä miehiään. Tuli aika lähteä matkaan ja naiset hyvästelivät miehensä. Kuningas ja sotilaat lähtivät matkaan hevosilla kohti Irakia. Sota alkoi verisesti. Kuningas ja moni sotilaista menetti henkensä. Kuitenkin Rooma voitti Irakin. Eloon jääneet sotilaat palasivat koteihinsa perheensä luokse.

Vuoden kuluttua kansa pystytti Glaudius II:lle muistomerkin hänen palatsinsa viereen.

2 kommenttia:

satu kirjoitti...

Muuten hyvä, mutta löysin ainaki yhen kirjotusvirheen:

Kana kokoontui paikalle jo hyvissä ajoin.

No hyvä, että kana oli paikalla hyvissä ajoin :D

Olli Silvasti kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.